top of page

Lore etsii kotia

01/2018 syntynyt rekisteröity kastroitu unkarinvinttikoira uros

20200617_024330.jpg

Lore etsii vinttikoira kokenutta kotia maalta nartun kaverina tai ainoana koirana eikä sitä luovuteta kissa kotiin.

 

Lore on alunperin Unkarista pentuna tuotu 3-vuotias unkarinvinttikoira uros. Lore on kastroitu kesällä 2020. Lorella on ollut myös pentuna jonkinlainen bakteeritulehdus, joka on vaurioittanut hampaiden kiillettä ja siksi hampaat ovat huonon näköiset ja uuden kodin on tulevaisuudessa varauduttava mahdollisiin hampaiden puhdistuksiin, sekä poistoihin.

Lore on kiltti ja rakkautta loputtomasti kaipaava koira, joka vaatii kuitenkin ymmärrystä sen vinttikoiramaista herkkyyttä kohtaan. Lore osaa kulkea kauniisti vetämättä hihnassa, mutta kiihtyy herkästi häiriöistä, kuten toisista koirista. Kiihtyessään Loreen on vaikea saada kontaktia ja se purkaa kiihtymystään usein haukkumalla, hyppimällä ja sinkoilemalla hihnassa. Toistuvat häiriötekijät lenkillä nostavat sen kierroksia kerta kerralta yhä enemmän. Siksi Lorelle paras koti olisi maaseudulla, missä lenkeillä ei tulisi jatkuvasti vastaan muita ulkoilijoita koirineen. 

Lorella on myös jonkun verran rotutyypillistä vahtiviettiä ja se ilmoittaa tulijoista kuuluvalla haukulla. Vieraiden suhteen se lukee hyvin voimakkaasti omistajansa tunnetiloja ja perustaa siihen tapansa reagoida vieraisiin. Uuden omistajan tulisi siis ymmärtää vahtiviettisen ja ohjaaja herkän koiran mielenlaatua ja auttaa omalla rauhallisella esimerkillään koiraa toimimaan oikein näissä tilanteissa.

Lore selkeästi stressaa isommassa laumassa ja vaikka se on kastroitu niin urokset tuntuvat herkästi kokevan Loren edelleen uhkana.  Siksi Lorelle paras koti olisi ainoana koirana tai nartun kaverina, ei kuitenkaan osana isoa koira porukkaa.

Lorella on hyvin voimakas riistavietti ja se pitää huomioida koiraa irtipidettäessä sekä myös aitojen korkeudessa. Riistaa havaittuaan kontaktin saaminen Loreen on mahdotonta ja se menee vaikka aitojen yli riistan perään. Lore ei myöskään tule kissojen kanssa toimeen vaan pitää näitä myös riistana.

Loren kanssa on treenattu viehejuoksua sekä radalla, että maastossa ja se on juossut hyväksytysti myös kaikki ratakirjoihin vaadittavat koejuoksut. Loresta saisi siis myös hyvän kaverin juoksukilpailuihin.

--------------------------------------

Loresta tullaan perimään uuteen kotiin muuttaessa luovutusmaksu 400€ (sis. alv 24%).

 Jos olet kiinnostunut tarjoamaan Lorelle kotia, lähetä meille lyhyt esittely itsestäsi ja tarjoamastasi kodista sähköpostitse osoitteeseen elainhoitolakotikolo@gmail.com.

bottom of page