Carlos

V. 2016 syntynyt kastroitu irlanninsusikoira-mix uros

20220401_160919.jpg

Carlos löysi nopeasti uuden kodin!

 

Carlos on alunperin Virosta tuotu nyt 6-vuotias irlanninsusikoira sekoitus, jonka muista roduista ei ole tietoa. Poika tuli etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä. Carlos on lempeä ja helposti käsiteltävä sekä hyvin käyttäytyvä koira, jolla on perus käytöstavat hyvin hallussa. Carlos osaa kulkea kauniisti hihnassa ja ohittaa vastaan tulevat koirat ja ihmiset rauhallisesti. Hän on tottunut matkustamiseen ja kulkee autossa mielellään.

Yksin oleminen on Carlokselle ahdistavaa ja se purkautuu usein ulvomisena yksin jäädessä. Tämän takia etsinnässä olisi koti, jossa yksin äänteleminen ei häiritse naapureita eikä pojan tarvitsisi olla pitkiä aikoja yksinään. Yksin olemiseen kannattaa uudessa kodissa opetella pikkuhiljaa uudestaan, ettei pojan tarvitsisi pelätä yksin jäämistä.

Carlos on tottunut niin pieniin kuin isoihinkin koiriin ja on elänyt myös kissan kanssa eikä juuri reagoi kissan tekemisiin. Lapsiin suhtautuu rauhallisesti kunhan nämä antavat koiran olla rauhassa. Kuitenkin Carlokselle paras koti voisi olla perheessä, jossa ei ole ainakaan alle kouluikäisiä lapsia. Vanhemmat hyväkäytöksiset lapset toimisivat varmasti hyvin Carloksen kanssa. Carlos nauttisi varmasti omistajan jakamattomasta huomiosta, johon se on tottunut tähän asti, mutta koira kaveritkaan eivät ole pois suljettuja.

Carloksella on kuulemma esiintynyt jonkin verran vahtiviettiä ja se haukkuu pihalla oudoille kulkijoille, joten siksi parhaiten Carlos sopisi taajaman ulkopuolelle asustelemaan. Toistaiseksi poika ei ole näyttänyt vahtimisen merkkejä hoitolalla, mutta tämä saattaa aktivoitua vasta pojan kotiutuessa uuteen kotiinsa.

Tiedossa ei ole merkittäviä terveys ongelmia ja koiran rokotukset ja madotukset on pidetty aina ajantasalla ja koiran terveydestä on muutenkin pidetty hyvää huolta. Carloksella saattaa olla yliherkkyyttä vehnää kohtaan, mutta tästäkään ei ole varmuutta. Suosittelemme kuitenkin vehnätöntä ruokavaliota jatkossa. Carlos luovutetaan uuteen kotiin kastroituna ja eläinlääkärin ulkoisen tarkastuksen jälkeen. Koiralla on myös voimassa oleva EU-passi ja rokotukset ovat voimassa 8/2022 asti.

--------------------------------------

Koirasta tullaan perimään uuteen kotiin muuttaessa luovutusmaksu 400€ (sis. alv 24%).

 Jos olet kiinnostunut tarjoamaan koiralle kotia, lähetä meille lyhyt esittely itsestäsi ja tarjoamastasi kodista sähköpostitse osoitteeseen elainhoitolakotikolo@gmail.com.